BK Krnov

Žáci U15 - Nadregionální soutěž

2016-11-11 10:19:22
10.11.2016 SK Bruntál - BK Krnov U17 51:71 (18:12, 27:31, 35:57)
Sestava:Beeldman Tomáš 58bodů (trojky: 1, TH: 5/6, fauly: 0), Martin Křiva 4bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 0), Santarius Ivo 4bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 1), Štěpán Jan 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Choma Jakub 1bodů (trojky: 0, TH: 1/4, fauly: 0), Samake Samuel Ibrahim 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Fildán Lukáš 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Bajtek Vítězslav 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Sysala Matyáš 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Jelínek Patrik 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Glac Ondřej 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Zouhar Tadeáš 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
IMG-20161110-WA0001 kopie.jpgPo první prohře v Karviné, kde jsme hráli první čtvrtinu příšerně, jsme měli před sebou další překážku v podobě stále se lepšícího týmu Bruntálu. A mohli jsme se sami sebe ptát: napravíme špatný dojem z Karviné lepším výkonem v Bruntálu? Nebo budeme pokračovat v sestupné tendenci naší hry i nadále. Bohužel se potvrdilo to druhé. V první čtvrtině jsme byli v útoku úplně jaloví a v obraně jsme stáli jako sněhuláci udělaní z čerstvého sněhu, který v Bruntálu právě padal. Určitě se projevily faktory, které hrají domácím do noty. Palubovka, na které se skoro nedá driblovat, naprosto hladký a přehuštěný míč, který nám padal z ruky, velký prostor haly, na který nejsme zvyklí. Ale to neomlouvá náš výkon bez jakékoliv jiskry a náznaku bojovnosti. Jaký to rozdíl oproti domácím, kteří se rvali o každý míč, žádný nebyl pro ně ztracený. I ten, který jsme měli už v rukou nám vyrvali a měli tak další možnosti ke skórování. My jsme potvrdili, že náš skřípající vlak táhne pouze nadupaná lokomotiva jménem Tom, který se rve o jeden střelecký rekord za druhým. Jeho výkon je sice vynikající, ale pro nás trenéry je to špatně. Raději bychom byli, kdyby místo Tomových padesáti bodů dal každý hráč základní pětky svých deset. Hrálo by se nám mnohem lépe, protože soupeř by nevěděl, koho dříve bránit. Ale nedokážeme proměňovat ani ty nejlehčí dvojtakty či střely z pod koše. Tady "vynikli" Martin, Mates či Ivo, který byl však limitován zraněním po pádu a nemohl běhat. A hráči lavičky prozatím nesplňují to, co od nich chceme. Nedokáží si přihrát, vydriblovat na útočnou polovinu hřiště či dát alespoň nějaký koš. Ty příležitosti tam měli, ale jejich proměňování je špatné. Ale co s tím? Na tréninku nemakáme tak, jak bychom potřebovali. Jedeme na 50% a pak se divíme v zápase, že to nejde. A budeme muset více zapracovat na útočných systémech, které se dají použít, když se nám nedaří. Tady zaostáváme a hrajeme jen individuálně. Že to jde nám předvedli chlapci z Bruntálu, kteří na naši obranu hráli nacvičené akce. Ale to bychom my museli chtít!!! Bude to potřebovat pravděpodobně pevnější a tvrdší ruku ve vedení tréninků. Já mám problémy sám se sebou jsem rád, že ten trénink jen absolvuji. A nemám sílu neustále přesvědčovat hráče, aby dělali to co mají v plné zátěži. Tady musí jít každý hráč sám do sebe a říct si, jestli se chce zlepšovat či nikoliv. Jinak to půjde s námi z kopce.
A čekají nás ještě důležité zápasy s Novým Jičínem a v Olomouci. Jestli předvedeme výkon z palubovky Nového Jičína (výborný) nebo z Karviné (špatný) je jen na nás a na jednotlivých hráčích. TAK SI TO CHLAPCI PŘEBERTE...
Autor: Jan Kovařík