BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 - OP

2013-04-08 09:53:34
DSCN2074 kopie.jpgV sobotu 6. dubna jsme začali poslední kolo odvetných zápasů oblastního přeboru. A soupeře jsme měli toho pro nás nejtěžšího - ostravský Snakes. Tento tým jsme dosud neporazili a tak jsme se připravovali na to, abychom ho co nejvíce potrápili. Ale bohužel nám chyběla pro nemoc či zranění hned čtveřice hráčů (tři ze základní rotace). Tím pádem naše ambice klesaly. Ovšem i soupeř přijel oslaben o dva nejlepší hráče, čímž se síly alespoň trochu vyrovnaly. Sehráli jsme celkem slušné zápasy a prohráli sice vysoko, ale pro nás "přijatelných 30 bodů". Jsou to nejlepší výsledky s tímto protivníkem ze všech 4 vzájemných duelů.

BK Krnov - BK Snakes Ostrava A 17:45 (5:8, 7:20, 12:31)
BK Krnov - BK Snakes Ostrava A 29:61 (9:19, 15:32, 23:49)

První zápas měl v úvodní čtvrtině pro nás překvapivý průběh. Dlouho jsme drželi krok a nenechali soupeře bodově utéci. Teprve ve druhé části hry se projevila větší vyrovnanost lavičky hostů. Zatímco my jsme neměli koho střídat, hosté nasadili mnohem kvalitnější hráče ze svého širokého kádru. Ale přesto jsme se pořád drželi, když jsme ubránili hosty na 12 obdržených bodů. Sami jsme však zklamali v útoku, kde jsme dali jediný koš. Ve druhé půli jsme se sice v útoku trošku zlepšili, ale zahozené šance nás hodně mrzely. Mohli jsme dát minimálně o 15-20 bodů více a zápas mohl být tím zajímavější.
Druhé utkání jsme se drželi až do 7. minuty, kdy za stavu 9:11 hosté zvýšili dokonce čtvrtiny na 9:19. Pak jsme ještě snížili na 15:23, ale opět se projevila větší vyrovnanost kádru hostů. Po vystřídání jsme nebyli schopni dát koš, čímž jsme umožnili soupeři lehce zvýšit na 15:32. A další bodovou šňůru přidali hosté během čtyř minut ve třetí části zápasu. Tyto minuty jsme prohráli 14:0 a najednou jsme prohrávali o 30 bodů. Tento náskok si hosté udrželi až do konce zápasu.
Podali jsme tentokrát celkem slušný výkon, ale obrovský rozdíl je v úspěšnosti zakončení. Zatímco my nedokážeme dát koš ani ze samostatného dvojtaktu, kvalitní soupeři dokáží většínou takové šance 100% využít. Dále až na vyjímky neumíme hrát 1/1, což je v basketu základ hry. Takže tady hodně ztrácíme a máme se co učit.
Autor: Jan Kovařík