BK Krnov

Minižáci U11 - OP

2011-12-12 10:52:40
P1090023 kopie.jpgSBŠ Ostrava - BK Krnov 29:23 (9:2, 17:14, 23:17)
SBŠ Ostrava - BK Krnov 25:30 (2:6, 14:12, 20:18)

Domácí tým byl jednoznačným favoritem vzhledem k počtu bodů v tabulce. Ale my jsme nastupovali s vědomím, že nemáme co ztratit a že náš výkon se postupně zlepšuje. Přípravu na zápas s dívkami jsme měli v Bruntále, kde jsme porazili místní dívky SK.
Začátek prvního vzájemného duelu nám vůbec nevyšel. Naše hra první pětice trpěla tím, že náš kapitán Michal nastupoval ne zcela zdravý. A výsledkem byl jediný náš koš v první čtvrtině. Naštěstí kluci už začínají chápat potřebnost obrany a tak nám holky neutekly do vyššího rozdílu skóre. Druhá část hry už byla mnohem lepší. Zde máme běhavější typy hráčů, kteří se dostávali do mnohem snadnějšího zakončení. Ale naše největší slabina - proměňování dvojtaktů - nám znemožnila jít do vedení. Druhý poločas už byl jen o tom, kdo dá koš. A v této činnosti byly holky lepší. Protože my jsme byli naprosto neschopní dostat míč do koše. A šancí jsme měli na dva zápasy. Je to škoda, protože jsme mohli tento zápas i vyhrát. Kluky chválím za obranu, protože jsme dostali jen 29 bodů, ale to zakončení musíme zlepšit.
Odvetný zápas probíhal v obdobném duchu. Přehodili jsme pětice, aby si chlapci zahráli proti jiné pětce domácích. Sice jsme dobře bránili a dostali za první čtvrtinu jen jediný koš, ale naopak jsme opět nedokázali úspěšně bodovat. Druhou čtvrtinu jsme prohráli o 6 bodů jen díky lepšímu závěru, kdy se nám podařilo konečně prolomit střeleckou smůlu a dát alespoň tři koše. A tak jsme prohrávali v poločase jen o dva body. Do druhé půle jsme zkusili experiment a přehodili některé hráče. A to se nám naštěstí vyplatilo. První pětice sice otočila vedení na naši stranu, ale v závěru čtvrtiny udělala velké chyby v obraně a tak holky opět vedly rozdílem koše. I poslední čtvrtina se nezačala vyvíjet pro nás dobře. Opět jsme nedali spoustu šancí, chybně jsme přihrávali a tak se soupeř "utrhl" na rozdíl 5 bodů. Ale závěr jsme měli lepší. Poslední 4 minuty jsme vyhráli 10:0 a zaslouženě vyhráli.
Je dobře, že se kluci dokáží vyburcovat a když nedají koš, dokáží ubránit. Holky byly dravější, měly lepší i techniku, ale my jsme dokázali najít recept na jejich presink a pak jít sami na jejich koš. Jen musíme více pracovat v tréninku na zakončení ve větší rychlosti. Pak snad budeme i úspěšnější ve střelbě.
Další zápas hrajeme tuto sobotu od 12:30 hodin proti NH Ostrava na domácí palubovce.
Autor: Jan Kovařík