BK Krnov

Muži - OP

2011-11-12 23:14:58
12.11.2011 BK Krnov Muži - BK Snakes Ostrava 65:51 (19:12, 32:21, 46:34)
Sestava:Velčovský Jan 16bodů (trojky: 0, TH: 6/8, fauly: 3), Gazdík Jakub 13bodů (trojky: 0, TH: 5/10, fauly: 4), Janovský Václav 12bodů (trojky: 0, TH: 4/9, fauly: 2), Cikánek Ondřej 10bodů (trojky: 0, TH: 0/4, fauly: 4), Hrabovský Martin 8bodů (trojky: 0, TH: 2/4, fauly: 2), Smička Matěj 6bodů (trojky: 0, TH: 4/6, fauly: 0), Hradečný Michael 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Pavlík Michael 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Kopecký Štěpán 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1)
K dalšímu domácímu zápasu jsme nastupovali, jako už v letošní sezóně obvykle, ve značně okleštěné sestavě. Řadu marodů rozšířil Ondra Binder s bolestmi zad a oproti minulému zápasu chyběl rozehrávač M.Opršal. Ale tento post jsme dokázali posílit o dva další hráče: Martina Hrabovského a Matěje Smičku. Ten první by měl přinést do týmu více klidu vzhledem k herním zkušenostem (i když mu chybí zápasová vyhranost)a ten druhý zase dravost mládí podpořenou pravidelným tréninkem v ligovém týmu VŠB Ostrava, kde studuje.
Hosté na tom byli v tabulce o něco lépe, protože měli na svém kontě dvě výhry oproti jedné našeho týmu. Ale na hřišti to nebylo vůbec vidět. Do základu nastoupili zkušení Hrabovský na rozehrávce, křídla Velčovský a pod košem trenér Janovský. A s nimi na křídle mladý Kopecký a pivot Cikánek. Náš tým měl oproti soupeři nevýhodu ve výšce, ale tu nahrazoval lepší organizovaností v obraně i útoku. Mladí hráči z Ostravy nedokázali dlouho dostat míč do koše a ke skórování se dostali pouze z trestných hodů. Naopak my jsme nějaké ty koše dali, ale zase jsme trestuhodně zahazovali šestky (12/6). A proto jsme vedli po první čtvrtině o pouhých 7 bodů. Tento náskok jsme udržovali i do poločasu, protože hosté měli velké problémy s fauly a museli hodně střídat. Náskok 11 bodů byl tedy v půlce pro nás naprosto zasloužený. Také první tři minuty druhé poloviny nám dokonale vyšly. Výborný výkon podával Velčovský, který si však pro tři fauly také musel sednout na lavičku. A tím pádem naše útočná síla hodně poklesla. Ze stavu 38:21 to bylo najednou 42:34, ale v poslední minutě doplatil soupeř opět na fauly. Šestky pak proměnil Hrabovský i Gazdík. V dobré obraně jsme pokračovali i v poslední desetiminutovce, kdy se soupeř nechal psychicky rozhodit a zcela zbytečně fauloval. Rozhodčí odpískali řadu osobních chyb hostů a čtyři hráči museli povinně na lavičku. Ve 33. minutě vedl náš tým o 19 bodů a měl našlápnuto k jasnému vítězství. Ale hráči najednou polevili, začali příliš vymýšlet parádičky v útoku. Hosté neměli co ztratit, začali presovat po celém hřišti a vykřesali jiskřičku naděje 10 body po sobě. V době, kdy se týmu nejméně dařilo, zvedl prapor Velčovský dvěma koši, které definitivně srazily hosty do kolen. Na konto našeho družstva tak dorazily hodně důležité dva body do tabulky OP, kdy máme dvě výhry a čtyři prohry.
Autor: Jan Kovařík