BK Krnov

Junioři U19 - NRL skupina E

2022-09-22 15:09:49
17.09.2022 BK Krnov U19 - TJ Šumperk 100:53 (34:11, 56:27, 75:41)
Sestava:Grigor Jan 33bodů (trojky: 0, TH: 5/7, fauly: 5), Pater Lukáš 21bodů (trojky: 0, TH: 7/12, fauly: 2), Šesták Matěj 16bodů (trojky: 1, TH: 1/1, fauly: 0), Bajtek Václav 14bodů (trojky: 0, TH: 0/1, fauly: 5), Drulák Jakub 10bodů (trojky: 0, TH: 0/3, fauly: 4), Vondrák Ondřej 4bodů (trojky: 0, TH: 2/5, fauly: 5), Dorazil Viktor 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 4), Elavsky Michael 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1)
Šumperk D.jpgDo prvního mistrovského zápasu letošní sezóny jsme nastoupili ve značně okleštěné sestavě, když nám chybělo hned pět hráčů pro nemoc. Obavy byly hlavně z neúčasti tří podkosových hráčů Ondry, Tadeáše a Čogiho, takže byli připraveni jen Vašek a Kuba. Naštěstí pro nás jsme si po loňských dvou výhrách na Šumperk hodně věřili. A protože jsme nechtěli pustit vysokého soupeře pod náš koš, zvolili jsme zónovou obranu, která loni na soupeře platila. A začátek nám vyšel skvěle. Základní pětka Luki, Kony, Honza, Kuba a Vašek na soupeře vletěla a pohyblivou obranou ho nenechala ve volných pozicích a nutila ho ke ztrátám. Ty jsme využívali k rychlému přechodu do protiútoku a lehce skórovali. Soupeř nedal koš ze hry téméř osm minut hry (jen dvě šestky) čímž jsme ujali vedení 24:2. Po vystřídání jsme ale nechali volné střelce hostů a ti dvěma trojkami korigovali skóre. Od druhé čtvrtiny jsme polevili v obranné činnosti a dovolili soupeři se trochu dostat do hry. Už nám tolik nešla střelba a také jsme se dopustili mnoha ztrát míče. Takže jsme vyhráli druhou čtvrtinu pouze o šest bodů. Po poločasové přestávce nás začaly limitovat fauly, kterých jsme měli až příliš. Hráli jsme už spíše individuálně než kolektivně a tím pádem mohli hosté vyrovnat hru. To se však netýkalo skóre, které jsme stále udržovali v plus třiceti bodech. V této době nás podržel Mates, který hrou zády ke koši přehrával svého obránce. K naší rychlejší hře jsme se dostali až v poslední části zápasu, kdy se nám zase začala dařit střelba. Přes vyfaulovaní se tří hráčů jsme zápas dotáhli až ke kýžené stovce i když jsme spoustu dalších šancí zahodili.
První zápas se nám tedy vydařil, ale v dalším kole nás čekají mnohem silnější soupeři ve Zlíně a Novém Jičíně. A je škoda, že k marodům se přidají ještě Honza a Tad, kteří v té době budou ve Španělsku. Jejich body budou muset nahradit ostatní hrácí, jinak si dovezeme stejný nářez jako loni v Novém Jičíně.
Autor: Jan Kovařík