BK Krnov

Kadeti U17 - NRL

2019-05-09 12:19:37
07.05.2019 BK Krnov U17 - BK NH Ostrava 68:54 (32:8, 45:25, 51:39)
Sestava:Santarius Ivo 18bodů (trojky: 0, TH: 2/9, fauly: 4), Zouhar Tadeáš 13bodů (trojky: 2, TH: 1/2, fauly: 3), Choma Jakub 11bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 1), Smutný Michal 10bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Štěpán Jan 8bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Sysala Matyáš 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Šlosárek Filip 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Tobiášek Josef 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Jelínek Patrik 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 4), Šlachta Daniel 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Palička Albert 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Konečný Matěj 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2)
NH D.jpgPoslední mistrovský zápas v této sezóně jsme na žádost soupeře předehrávali místo úterního tréninku. A dokonce jsme dali dohromady 12 hráčů, což je na naše poměry nevídané. Ovšem soupeř přijel pouze se šesti hráči a tak možnosti střídání značně omezené.
Zápas jsme začali ve skvělém stylu. Než se hosté na hřišti rozkoukali, vedli jsme 12:0. Dařilo se nám zachytávat rozehrávku protivníka a rychlými brejky jsme dávali zadarmo koše. A v tomto tempu jsme pokračovali až do konce první čtvrtiny, kdy jsme si vypracovali náskok 24 bodů. A chtěli jsme samozřejmě v této hře dále pokračovat. Ale po vystřídání základní pětky naše hra naprosto nepochopitelně upadla. Místo toho, abychom makali naplno, najednou jsme hráli údržbu. Místo rychlého přechodu, pomalá a pochodová rozehrávka. A protože jsme se neprosadili ve střelbě, která byla z pole mizerná, hosté začali z našeho náskoku pomalu ukrajovat. Nejhorší výkon jsme podali ve třetí čtvrtině. Zde jsme nasadili všechny hráče v pětkách a tyto pětice se absolutně nesnažily něco vymyslet, hrály bez nasazení, bez nápadu. Chvílemi tam jen pobíhaly... Za vše hovoří fakt, že jsme za těch 10 minut hry dali jen šest bodů. Tímto přístupem jsme posadili soupeře na koně a ten nás začal hodně kousat. Místy snížil na 8 bodů, mě další šance, ale když jsme pak opět redukovali sestavu na základní hráče, přece jen jsme drželi dvouciferné vedení. Ale bylo to také o tom, že se už tradičním střelcům nedařilo, nebyli v pohodě a tempu. Zahodili jsme tak spoustu šancí, ale nakonec se nám uhájit výhru podařilo. Zklamáním bylo, že střídající hráči nedali do hry tolik, kolik bychom si představovali. Nepřinesli žádnou novou energii, se kterou by chtěli bojovat o místo v sestavě. A tak místo toho, abychom soupeře roznesli, dostali jsme se spíše do křeče a přestali hrát. Kdyby měli hosté více hráčů k dispozici, mohli nás ještě přehrát a ten zápas jsme mohli ztratit. Že se tak nestalo, bylo tak trochu i štěstím.
Tuto mistrovskou sezónu jsme tedy ukončili s kladným výsledkem 13 výher a třech porážek. Nejvíc nás mrzí ta v Havířově, kde nás zařízli rozhodčí. A možná nás bude stát výhru v soutěži, o kterou bojujeme s Bruntálem. Bohužel právě první vysoká prohra v tradičním derby nás pravděpodobně bude stát výhru. V Bruntále jsme úplně vyhořeli a podali nejhorší výhon v celé soutěži. Příští rok už budeme hrát v kategorii juniorů. Uvidíme, jak se nám bude dařit a jestli se nám podaří uhájit třetí místo z letošní sezóny, které získali letošní U19.
Autor: Jan Kovařík