BK Krnov

Muži - 2.liga

2018-02-25 19:04:37
25.02.2018 TJ Sokol Karviná - BK Krnov Muži 81:71 (19:13, 48:30, 62:48)
Sestava:Blažek Jakub 27bodů (trojky: 0, TH: 3/6, fauly: 0), Martikán Petr 14bodů (trojky: 2, TH: 0/0, fauly: 3), Vidlička Adam 9bodů (trojky: 0, TH: 3/4, fauly: 4), Janoš Dominik 9bodů (trojky: 3, TH: 0/0, fauly: 1), Janovský Václav 6bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 5), Kukla Ondřej 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Zápalka Tomáš 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Chudoba Miroslav 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Durišík Jiří 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
Karviná.jpgBohužel situace okolo našich výjezdových zápasů se vůbec nezměnila. Prakticky všechny jsme absolvovali bez klíčových hráčů a stejné to bylo i v Karviné. V sestavě nám chyběli Michal, Peca i Velča a také Jano. Je to škoda, protože naše výsledky jsou jako den a noc. Doma jsme zatím neporazitelní, ovšem venku dostáváme na frak. I když v Karviné nás podržel Kuba, který naopak obětavě na zápas jel. Domácí tým se posílil o mladé naděje z NH Ostrava a tak zkvalitnil lavičku. A také má velký zájem (na rozdíl od nás) postoupit o ligu výše. A tomu i odpovídá i rozpočet obou klubů, kde my nesaháme Karviné ani po kotníky. Ale k zápasu. Zdenek poslal na hřiště v základu "Čoka", Ondru, Vidlu, Kubu a Vencu. Tato sestava se poměrně držela a první čtvrtku prohrála jen o 6 bodů. Ale naše lavička byla o poznání slabší než domácích, takže se skóre začalo nějak rychle vzdalovat ve prospěch domácího týmu. Po poločasové přestávce dali první koš Karvinští a tak hned v 21. minutě byl stav -20 (50:30). To už bylo hrozivé. Ale nějak jsme se vzchopili a přes Kubu začali rychle snižovat. Ale v poslední čtvrtině se nám zranil Ondra, Venca s Vidlou měli po 4 faulech a tak se nám nepodařilo soupeře bodově dotáhnout. Můžeme pochválit Sirku, který jako jediný dokázal přihrát Kubovi pod koš do kvalitní pozice. Druhou půli jsme vyhráli, ale to bylo málo. Když chybí Peca a jeho alternativa Velčák z rodinných důvodů, je to zákonitě na hře našeho celku vidět. A to nemluvím o Michalovi, který náš tým pozvedne vždy o třídu výše. Tento zápas se dal vyhrát, ale museli bychom k němu přistoupit s větší zodpovědností a neoslabovat tým tím, že se rozhodnu neodcestovat. Ještě bych to pochopil u dalekých výjezdů směr Brno a Žďár, ale ne na pár hodin třeba do Karviné.
Poslední zápasy základní části absolvujeme na domácí palubovce s prvními dvěma týmy soutěže. Ty budou pro nás vyvrcholením našeho snažení, když jde o postavení v tabulce pro další část ligy v podobě vyřazovací části. Zápasy se opět budou hrát z důvodů obsazenosti sportovní haly ZŠ v pozdních hodinách. V sobotu ve 20:30 a v neděli v 16:00 hodin.
Autor: Jan Kovařík